SUPRAVIEŢUIND UNEI CRIZE :
SUPRAVIEŢUIND UNEI CRIZE :

SUPRAVIEŢUIND UNEI CRIZE :

” Domnul zideşte* iarăş Ierusalimul, strînge** pe surghiuniţii lui Israel; tămăduieşte* pe cei cu inima zdrobită, şi le leagă rănile.” Psalm.147:2-3;… ” Domnul DUMNEZEU m-a uns, să dau celor întristaţii… o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului…” Isaia 61:3

Să fii viu înseamnă să ştii ce este o criză; Viața in sine , înseamnă o succesiune de crize, de la naștere până plecăm din aceasta viață. De fapt, trecerea de la o etapa a vieții la alta, înseamnă trecere prin crize:
CRIZA inseamna o situaţie crucială instabilă, răscruce inevitabilă…care trebuie să schimbe ceva = CREȘTERE , maturizare – sau – REGRESIE, suferinţă psihică ; Cuv. Grecesc: “KRISIS”…“EXAMINARE sau DECIZIE” ,

Nimeni nu este imun, oricât de mică sau mare credinta are ! Undeva, cândva, cu toţii trebuie să-i facem faţă. Este ca o bombă ce explodează, scuturându-ţi viaţa şi lăsându-te să-ţi aduni bucăţelele. Poate fi pierderea cuiva drag,moartea, o boala, trădarea, ruinarea financiară, etc!

UITAȚI -VA SI MEDITAȚI PROFUND, CHIAR IN SITUAȚIA DE CRIZA PRIN CARE TRECEM IN PREZENT CU ACEASTA PANDEMIE = CRIZA MONDIALA !… Dar pe cât este de rea, nu numai că poţi supravieţui unei crize, ci poate să îţi aducă si multe binecuvantari, daca ai învățat bine lecțiile vietii in momentele de crize, ea poate sa iți aducă creștere si multe alte beneficii ….

Chinezii au un simbol ciudat pentru cuvântul „criză”: indică atât pericol cât şi oportunitate. Ei au înţeles că atunci când miza este mare iar rezultatul îndoielnic, din durere poate rezulta un scop, asemeni frumuseţii din cenuşă. Vise noi, prietenii noi, înveți lucruri si atitudini noi despre viaţă, se pot deschide ca rezultat al experienţelor in vremurile de criza.

Dar adevărata vindecare nu poate începe până nu înveţi să-ţi exprimi durerea. În criză, sentimentele sunt amestecate. Experimentezi durere, respingere, mânie, depresie, singurătate, vină, etc…toate în supradoze. Dacă nu le rezolvi, ( mai ales la timp) te vor obosi şi vor scurge toată viaţa din tine. Aşa că nu te teme să mergi la Dumnezeu lăsând totul în suspans. David a făcut-o. Ascultă: “Până când voi avea sufletul plin de griji, şi inima plină de necazuri în fiecare zi” (Ps. 13:2) ! David nu a jucat teatru în timpul de rugăciune; a plâns în totală onestitate si a încredințat in mâna Sa toate temerile, grijile si circumstanțele prin care a trecut.

Deci mergi înainte – eliberează nişte presiuni, vorbeşte cu Dumnezeu despre cum te simţi. Apoi priveşte cum îţi dă El “…o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului…”…Eu va voi da un viitor si o nădejde ” !!!!

O criză poate oferi:
A. Ocazia de a învăţa ;
B. Modelează caracterul
C. Apropie de Dumnezeu şi resursele Sale ;
D. Stimulează creşterea

FOLOSESTE CRIZA, NU DOAR CA O PRIMEJDIE, CI CA O NOUA OPORTUNITATE DE A PRIMI O NOUA DIRECȚIE PENTRU VIITORUL SI NĂDEJDEA TA, PE CARE ȚI-AI PUS-O NU IN CIRCUMSTANȚE CI IN DUMNEZEU CARE NU SE SCHIMBA NICIODATĂ, ” IN CARE NU ESTE SCHIMBARE NICI UMBRA DE MUTARE”! ( va urma )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *