Consiliere Cristocentrica & Parenting
Despre mine

Despre mine

”Dacă vrei să fii un lider, vei fi frustrat fiindcă foarte puțini oameni vor să fie conduși. Dacă vrei să fii un slujitor, nu vei fi frustrat niciodată” Frank.F.Warren.

ASA CĂ AM ALES SĂ FIU UN SLUJITOR !

NELU POENAR  –  Preşedinte al Societății Misionare și de Caritate “Vestea Bună’ /Centrul Creștin de instruire în teologie și consiliere creștină.  

  Este un soţ fidel şi credincios soţiei sale, Dina, cu care este căsătorit de 46 de ani. Este tatăl a 6 copii, patru fete şi doi băieţi, toți căsătoriți ! Au 9 nepoti : patru nepoți și cinci nepoate !

–    A fost presbiter  al Bisericii Creştine după Evanghelie„Eben Ezer”Cristian, Jud.Braşov  intre anii 1972 – 2012 …In prezent  Membru al Bisericii Creștine după Evanghelie “BETEL” – CODLEA – slujind ca Predicator – Învățător Biblic.

PREGĂTIREA TEOLOGICĂ:

 –  Este absolvent al Intregului program de Teologie BEE Dallas USA  inclusiv Programul ATS ( Advanced Theology Study)  cât și alte cursuri teologice !

–    In anul 1992, împreună cu alţi fraţi din judeţul Braşov, a înfiinţat Societatea Misionară şi de Caritate „Vestea Bună”, în cadrul căreia este Preşedintele acestei asociaţii, de asemenea coordonează Şcoala Biblică/Centrul de Instruire „ Vestea Bună”, Rotbav, Jud. Braşov.-

     Impreună cu soţia sa, DINA, au fost fondatori ai Orfelinatului „Samariteanul Milos”, din Ghimbav, jud. Braşov. In perioada 2001-2004 a fost rugat să preia conducerea O.M. România, cu sediul în Ghimbav, Jud. Braşov, ca şi Preşedinte al acestei organizaţii creştine .

–    Intre anii 2000 – 2006 a făcut parte din Consiliul pe țară a Cultului Creștin după Evanghelie, la Departamentul Tineret ca și Consilier. Tot în această perioadă ,  la zona Brașov, am coordonat de asemenea comisia de tineret Brașov și ulterior cea de Învățământ Biblic.

 

PREGĂTIRE IN DOMENIUL CONSILIERII CREȘTINE

– In anul 2002 -2003 a absolvit Nivelul I şi Nivelul II Avansaţi, al ProgramuluiBTC England, Consiliere Spirituală şi Pastorală ;   In anul 2003 a absolvit Cursul de Instructori în domeniul Consilierii Spirituale şi Pastorale, în U.K., apoi Cursul de Supraveghetor in Consiliere Spirituală şi Pastorală.

–    În anul 2007, împreună cu mai mulţi creştini din ţară, din diferite denominaţiuni, a lucrat la înfiinţarea Asociaţiei Consilierilor Creştini din Romania*ACCR,  fiind Președintele acestei asociații, intre anii 2007 – 2013, iar in prezent membru al bordului SFCC( Scoala de Formare in Consiliere Crestină ). Are acreditare ca și Consilier creștin, Trainer și Supervizor  în Consiliere Creștină – Cristocentrică !

„ Caută să te infățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrator care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevarului” .

II Timotei 2.v.15